Programok

Ezen az oldalon az érdeklődök megismerhetik a Barcaság által kínált állandó vagy alkalmi programokat. Az oldal állandóan megújul az aktuális rendezvényekkel, eseményekkel.
Elsősorban a tíz hagyományőrző csángó falu eseményei tekinthetők meg, valamint olyan programok, melyek a barcasági hagyományokat éltetik és népszerűsítik. Aktív tevékenységek által szeretnénk megismertetni Barcaság szépségeit, hagyományait, természetességét, sokszínűségét. A Barcaságot megismerheted a kézművesség, a túrázás, a biciklizés, a siklóernyőzés, a sízés, a hódeszkázás vagy csak egyszerűen egy séta vagy egy ízletes vacsora által. Légy a vendégünk.

Programok

Tojásírás éjszakája

Szent Mihály Napok

Kakaslővés

Sízés az alpesi zónában

Erdely keleti kapuja - Kereszteny havasok

Brassópojána – Téli sportok paradicsoma

Szellemi  örökség

A csernátfalusi kehely

A tojásírás

Az apácai kakaslövés

A hétfalusi csángó kapu

A borica

A hétfalusi festett bútor

A hétfalusi festett bútor

Javaslataink, ha felénk jár utad

 Szállás

Szállásajánlataink a barcasági régióra, kiemelkedően a tíz barcasági csángó falura szólnak.

Olvass tovább

Étkezés

A hagyományos barcasági csángó települések étkezési lehetőségei egyelőre korlátozottak, ezért határaikat átlépjük, de igyekezünk jellegzetes, egészséges, helybeli termelők termékeit felhasználó éttermeket ismertetni.

Olvass tovább

Helyi idegenvezetők

A Barcaságot, a barcasági hegyeket és településeket jól ismerő helyi vezetőket és oktatókat ajánljuk, ahhoz, hogy a Barcaságon tett látogatás minél hitelesebb legyen.

Olvass tovább