XXVII. EKE Vándortábor

Időpont: 07/30/2018 08/05/2018 -

Helyszin: Feketehalom

Részletek: http://www.ekebrasso.ro/27Tabor/

Belépő: van

Kedves Természetjáró Barátunk!

Szeretettel meghívunk a Kárpát-medence legnagyobb turista találkozójára, az EKE XXVII. Országos Vándortáborába, amelyet a 125 éves EKE-Brassó szervez a Barcaságon, Feketehalmon, a Kotla alatt.

Meghirdetett gyalogtúráink, zarándoklataink során megismerkedhetsz a Kárpát-kanyar hegyeivel: Királykő, Bucsecs, Keresztény-havas, Nagy-kőhavas, Csukás; a Persányi-hegységgel, a Baj-havassal; a Feketehalom, Brassó, Négyfalu, Zernyest, Törcsvár körüli dombvidékkel; mondák, legendák misztikus helyeivel, barlangjaival, rejtett zugaival.
Honismereti túráink a Barcaság szász templomerődjeihez (Prázsmár, Szászhermány, Barcaszentpéter, Feketehalom stb.), kastélyaihoz (Törcsvár, Bodola stb.), váraihoz (Feketehalom, Barcarozsnyó, Krizba, Földvár stb.) kalauzolnak el, de természetesen nem maradhat ki a Barcaság koronája, Brassó sem.
Szekeres és traktoros túráink a Barcaság csángó falvaiba, tavaihoz vezetnek; kerékpáros túráink során alkalom adódik a gyönyörű tájat csodálni, amelyet lencsevégre is kaphatsz fotós túráink alatt. A kisgyermekek, pihenni vágyók a környék dombjait járhatják be, üdülhetnek a feketehalmi strandon, sétálhatnak a tavak körül.
A vállalkozóbb szelleműek kipróbálhatják a lovaglást, a siklóernyőzést a Bolnokon vagy a kajakozást az Olton. Erődet, felkészültségedet, intelligenciádat versenyeken és vetélkedőkön mérheted össze a többi táborlakóéval.

A három túranap hagyományőrző nappal (magyar harcművészet, hagyományos népi mesterségek, kézműves műhelyek, rovásírás, magyar életvitel, táncház, népdalok stb.) egészül ki, pénteken, augusztus 3-án, így hétfőtől vasárnapig biztosított a program!

*

A tábor fővédnöke Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa és Zákonyi Botond Magyarország bukaresti nagykövete. A tábor védnöke Tóásó Imelda Brassó Megye Tanácsának alelnöke.

Nagy szeretettel várunk mindenkit Feketehalomba, a XXVII. EKE Vándortáborba!

Dr. Kovács Lehel István
Táborparancsnok

További részletek az esemény honlapján.

Programok

Falu

Helyi termékek

Tevékenységek

Szellemi örökség